Dé 5 tips voor een gezonde kerst én nieuwjaar

De feestdagen en met name kerst en oud & nieuw kunnen erg ongezond voor je zijn, meestal omdat er dan heel veel gegeten wordt en er niet echt wordt gelet op wat je precies eet, zolang het maar lekker en gezellig is toch? Waarom er niet een gezellig en lekker maar ook een gezond kerst en oud & nieuw van maken, gezond eten kan ook lekker zijn. En veel mensen hebben elk jaar weer als goed voornemen om het nieuwe jaar gezonder te gaan leven, stoppen met roken, meer sporten en bewegen. Uit onderzoek is gebleken dat hier meestal toch niks van komt dus waarom niet beginnen met een gezond kerst feest?

Hier 5 tips om alvast te beginnen:

1. Trek hebben is niet erg

Met deze feestelijke dagen is het normaal om constant te eten, elk moment dat je trek krijgt is er wel iets in de buurt om te eten, denk aan oliebollen, pepernoten, appelflappen of gewoon die berg restjes van al dat lekkere eten wat je gisteren nog hebt gegeten maar waar zoals gewoonlijk teveel van was. Ja inderdaad rond deze dagen zijn er overal hapjes te vinden. Onze tip luidt dan ook: Het is niet erg om trek of zelfs een beetje honger te hebben, eet gewoon even niets en wanneer je maag echt begint te rommelen dan moet je echt iets gaan eten zoals een maaltijd en geen snacks.

2. Eet Groenten

Met Kerst worden er altijd brood, vlees, snoep, koek, kaas, worst, chocolade enz. gegeten. Probeer eens wat meer groente en salades te eten. Hier kan je ook eindeloos mee variëren en is ook erg lekker. Denk aan stukje komkommer met een lekker knoflook dipsausje of worteltjes met wat hummus.

3. Snack gezond

Probeer eens om tijdens een borrel gezonde hapjes op tafel te zetten zoals. Gegrilde champignons met garnalen en knoflook boter, of Haricots verts met een stukje spek erom heen. Even op Google zoeken en je vind de lekkerste gezonde recepten, het hoeft echt niet moeilijke te zijn.

4. Drink niet te vroeg alcohol

Met deze feestdagen zijn we gewend om wat meer alcohol te drinken en daar ook wat vroeger dan normaal mee te beginnen.

Wees wat bewuster hiervan en begin wat later op de dag met het drinken van alcohol houdende dranken, neem je eerste wijntje bij het avond eten en niet al om 3 uur als andere daaraan beginnen.

5. Relax

Doe rustig aan, het is feest weet je nog, veel mensen hebben vrij of werken korter rond deze dagen, iedereen is in een goede stemming dus doe lekker rustig aan, neem je tijd voor dingen en geef je lichaam rust. Dit is niet alleen goed voor je lichaam en lekker voor jezelf maar je zult er ook relaxter van worden en dat merken de mensen op de feestjes ook waardoor het alleen maar leuker en gezelliger kan worden.

 

Jouw Easyfit Premium team

 

* EasyFit Premium doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

:

Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Fitter en slanker in 35 minuten per keer! Op zoek naar een manier om fitter/slanker te worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wél plezier hebben? Maak kennis met de Milon Cirkel!

Start nu met Milon!
Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Doe nu mee met de 100 Kilo Challenge

Ga de uitdaging aan met de 100 Kilo Challenge. We gaan gezamenlijk 100 K...

Lees meer

Meer motivatie nodig? Bekijk de video voor jouw 3 tips

Meer motivatie nodig? EasyFit Premium helpt. Speciaal voor jou hebben we 3 ti...

Lees meer