6 Goede Voornemens die je leven veranderen

Oké. We weten allemaal dat goede voornemens niet werken. En toch ga je ze maken. Dus hier wat suggesties om je voornemens wél een kans van slagen te geven.

Goede voornemens die niet werken

Afvallen, productiever worden, minder drinken en meer bewegen. Het zijn de bekende goede voornemens waarvan we allemaal weten dat ze niet gebeuren. Maar waarom niet? Omdat het oplossingen zijn voor symptomen, in plaats van oplossingen voor problemen.

Het zijn voornemens die vragen om enorme aanpassingen in je dagelijkse gewoontes. En gewoontes verander je niet zomaar. Dus val je na een week of twee terug in je oude levensstijl, en is er niets veranderd.

Toch kun je ook voornemens hebben die wél werken.

Wie wil je worden?

In plaats van het vinden van oplossingen van problemen, kun je kleine gewoontes oppakken die je helpen in een positieve spiraal te komen. Simpele dingen die je kunt doen om je leven leuker te maken.

Hieronder vind je zes levensgebieden waarbinnen de meeste mensen zich graag ontwikkelen. Vervolgens vind je bij ieder levensgebied een super simpele gewoonte die je met weinig moeite ontzettend veel resultaat zal bieden.

Probeer niet je hele leven in één keer te veranderen. Focus je liever op de kleinste gewoontes die de grootste veranderingen teweeg brengen. Zodra die positieve spiraal eenmaal in gang is, gaat de rest bijna vanzelf!

1. Meer geluk

Wil je je in het nieuwe jaar gelukkiger voelen? Dan hoef je niet ver te zoeken. Richt je op dankbaarheid. Neem jezelf voor om vaker je dankbaarheid te uiten, zowel in jezelf als in het openbaar.

Schrijf bijvoorbeeld elke dag drie dingen op waarvoor je die dag dankbaar voor kon zijn. Of bespreek het dagelijks met je partner of een vriendin. Of wees dankbaar in jezelf, bijvoorbeeld iedere keer wanneer je in onder de douche staat.

De emotie van dankbaarheid is echt de makkelijkste manier om je direct gelukkiger te voelen. Voel je regelmatig dankbaar gedurende de dag, en je leven wordt magisch. Simpeler en leuker dan dit wordt het niet!

2. Meer succes

Als je succesvol wilt zijn in wat je doet, moet je stoppen met dertig dingen tegelijk te doen. Je hebt maar een beperkte hoeveelheid aandacht, energie, tijd en geld. Als je deze grondstoffen verspreid over teveel projecten, kun je nooit echt een verschil maken.

Focus je steeds op één belangrijk doel. Bepaal wat voor jou het meest belangrijk is, en ga dat doen. Lukt het écht niet om één doel te hebben? Weet dan dat minder in dit geval altijd beter is. Blijf dus je best doen om minder dingen tegelijk te doen gedurende het jaar. Je zult merken dat je steeds effectiever wordt, en je doelen steeds sneller bereikt.

3. Meer gezondheid

Wil je afvallen? Wil je fitter worden, minder ziek zijn, meer energie krijgen, een positievere levenshouding ontwikkelen en stralen in je lijf? Ja, dat wil je. Dat willen we allemaal! En toch richten de meeste mensen zich alleen maar op het verbranden van vet. Terwijl dat zo’n klein onderdeel is van een veel groter plaatje.

Wil je je gezondheid met weinig moeite verhogen? Beweeg dan richting onbewerkte voeding. Voeding die is gemaakt door moeder natuur, niet door mensen met een haarnetje in een fabriek. Eet veel meer groente, op allerlei manieren. Denk aan verse juices, groene smoothies, salades, roerbakgerechten en zelfs aan groente als gezond tussendoortje.

Maak je niet druk om wat je niet mag eten. Voeg gewoon meer natuurlijke voeding toe aan je eetpatroon. Je zult merken dat je automatisch minder trek krijgt in die bewerkte rommel. En ja, dan ga je je automatisch lekkerder in je vel voelen!

4. Meer vrijheid

Vrijheid kent twee kanten. Aan de ene kant is er praktische vrijheid. Voldoende geld, vrije tijd, geen gebondenheid. Deze vorm van vrijheid is mogelijk, maar vaak lastig te bereiken. Zeker als je bijvoorbeeld kinderen hebt, of niet graag je eigen bedrijf opzet.

Er is echter die andere kant van vrijheid. De kant die veel mooier is, en bovendien makkelijker te realiseren. En dat is je innerlijke vrijheid. Hoe vrij je je van binnen voelt is belangrijker dan hoe vrij je daadwerkelijk bent.

Je voelt je direct vrijer wanneer je je zelfvertrouwen ontwikkelt. Wanneer je ontdekt dat je lekker mag zijn wie je bent, en dat je een gezonde dosis schijt mag hebben aan wat andere mensen willen of vinden. Werk gedurende het jaar aan jezelf. Vergroot je zelfvertrouwen, overwin angsten, werk aan je psychische problemen (bijvoorbeeld met behulp van een coach). Binnen enkele maanden zul je merken dat je je vrijer voelt dan ooit, ongeacht de hoogte van je bankrekening of het aantal vrije dagen dat je nog hebt.

Lees ook Vrijheid zit in je Hoofd – Niet in je Vakantiedagen voor meer leuke tips.

5. Meer liefde

We willen allemaal meer liefde in ons leven. Maar vaak vinden we het lastig om dat voor elkaar te krijgen, omdat ‘mensen’ ingewikkeld zijn. Maar laat me het simpel voor je maken. Zet vanaf nu de mensen in je leven op de eerste plek. Investeer in de relaties die je hebt, en leer ook nieuwe mensen kennen.

Durf te geven, durf de eerste te zijn die liefde deelt. Dat kan in de vorm van een gunst, gemeende complimenten, het uiten van je waardering of simpelweg door een luisterend oor te zijn.

Hoe beter je de mensen in je leven behandelt, des te beter ze jou zullen behandelen. Je zult merken dat je langzaam aan meer plezier haalt uit je vriendschappen, en dat je leven gevuld wordt met liefde en geweldige mensen.

Nu willen we van jou horen!

Wat wordt jouw thema voor het nieuwe jaar? Door te kiezen voor een thema, kun je een rode draad creëren in je leven. Stel geen specifieke doelen (zoals tien kilo afvallen), maar werk met een thema (zoals mijn gezondheid verhogen).

Op deze manier kun je gedurende het jaar regelmatig even terugkoppelen naar je thema, en zo je leven in de juiste richting duwen.

Mijn thema voor afgelopen jaar was vrijheid. Ik heb twee maanden rondgereisd, ik heb mezelf aangeleerd om me minder druk te maken om wat anderen van me vinden. Ik heb met een coach wat problemen aangepakt. Ik heb eindelijk mijn iPad mini waarop ik nu al mijn artikelen typ (jawel). Allemaal kleine stapjes die mij vrijer hebben gemaakt, zonder dat het (naast het brede thema) een concreet doel was.

Dus, wat wil jij veranderen? Welk thema krijgt het nieuwe jaar voor jou?

 


Jouw Easyfit Premium team

 

* EasyFit Premium doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

 

:

Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Fitter en slanker in 35 minuten per keer! Op zoek naar een manier om fitter/slanker te worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wél plezier hebben? Maak kennis met de Milon Cirkel!

Start nu met Milon!
Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Doe nu mee met de 100 Kilo Challenge

Ga de uitdaging aan met de 100 Kilo Challenge. We gaan gezamenlijk 100 K...

Lees meer

Meer motivatie nodig? Bekijk de video voor jouw 3 tips

Meer motivatie nodig? EasyFit Premium helpt. Speciaal voor jou hebben we 3 ti...

Lees meer