De waarheid over Vetpercentage

Hey!

Dit is Steven van Easyfit Hamme en vandaag vertel ik je kort over het vetpercentage. Veel vrouwen komen naar Easyfit Hamme om 'slanker' te worden. Vaak bedoelen ze hiermee dat ze een lager vetpercentage willen. In de fitness en gezondheidsbranche is het echter zo dat het  belangrijk dat je als vrouw een boven een bepaald vetpercentage blijft.

Waarom?

Een laag of hoog vetpercentage heeft niet alleen cosmetische gevolgen, maar is ook van invloed op je gezondheid. Een te hoog vetpercentage zorgt voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en diabetes . Een te laag vetpercentage kan echter erg gevaarlijk zijn, vooral voor vrouwen. Het vermindert namelijk je weerstand. 
Een gezond vetpercentage voor mannen in de leeftijd tussen 18 en 30 jaar is tussen de 8 en 17 procent; voor vrouwen ligt het in deze leeftijdsgroep rond de 18 en 25 procent.

Als dit vetpercentage lager is bij vrouwen, zoals je soms ziet op wedstrijden, waar vrouwen dan vaak een vetpercentage hebben van amper 10 %, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Dit percentage is ook niet aan te houden gezien je lichaam een bepaalde vetlaag wil aanmaken als 'beschermlaag' voor je lichaam.

Wil jij weten wat jouw vetpercentage is?

Je kan je vetpercentage altijd laten meten in onze club om er achter te komen in welke categorie jij valt.
Op deze manier kunnen we je beter verder helpen in het bereiken van een gezond gewicht en vetpercentage.

 

Groetjes!

Steven

Easyfit, fitter door het leven!

:

Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Fitter en slanker in 35 minuten per keer! Op zoek naar een manier om fitter/slanker te worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wél plezier hebben? Maak kennis met de Milon Cirkel!

Start nu met Milon!
Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Doe nu mee met de 100 Kilo Challenge

Ga de uitdaging aan met de 100 Kilo Challenge. We gaan gezamenlijk 100 K...

Lees meer

Meer motivatie nodig? Bekijk de video voor jouw 3 tips

Meer motivatie nodig? EasyFit Premium helpt. Speciaal voor jou hebben we 3 ti...

Lees meer