Hoe gezond ben jij? Beantwoord deze 4 vragen!

Er zijn  een paar vragen die ik je kan stellen waardoor we jouw gezondheid iets beter in kaart kunnen brengen. Je gezondheid bestaat namelijk uit een juiste samenstelling van jouw voeding, beweging en geestelijke gezondheid.

Dit klinkt allemaal erg logisch maar de meeste mensen staan niet stil bij de dynamiek ervan tot ze het daadwerkelijk gaan opschrijven.

Beantwoord deze 4 vragen!

  1. Ervaar jij stress? Zoja, hoevaak? 1x per week? 2x? Dagelijks? 
  2. Hoe vaak eet je verwerkt voedsel (denk aan koekjes, gefrituurd vlees, maar ook voeding uit blik enz..) 
  3. Hoe vaak sport je per week?
  4. Wat doe je om tot rust te komen?

Hoe vaker je stress ervaart en voedingsstoffen binnenkrijgt met een lage voedingswaarde , hoe slechter het met je gezondheid gesteld zal zijn.
Het is belangrijk dat je dagelijks beweegt. Als dit moeilijk is raden we toch zeker 2-3x per week aan. Zit je hier onder kan je concluderen dat je gezondheid erop vooruit zal gaan als je dit getal omhoog krijgt.

Het allerbelangrijkste is nog steeds voldoende rust nemen na je fysieke activiteit. Als jij iemand bent die altijd loopt te stressen en geen minuut rust voor zichzelf neemt zal dit langzaam maar zeker bijdragen aan een slechte gezondheid.

Hou dus je stresslevel laag. Dit kan door minder koffie te drinken en geraffineerde suikers te eten. Kies er steeds voor om niet enkel te eten maar jezelf ook te voeden. Groenten en fruit zijn onmisbaar in je dagelijkse voeding. Sport minstens 2x per week en kom tijdig tot rust.

Je staat soms te weinig stil bij de al dan niet giftige stoffen die je binnen krijgt door je voeding. Biologisch eten is niet voor iedereen weggelegd maar toch zijn er enkele dingen die je zeker moet en kan vermijden. Hou onze Facebook pagina deze week in het oog voor handige tips over voeding en stress voor jou en je gezin! Om je alvast op weg te helpen hebben we een korte gids samen gesteld om te leren mediteren. Vertel ons wat je er van vindt!

Nu willen we van jou horen!

Vindt jij jezelf gezond? Op welke vlakken kan je verbeteren? Laat het ons weten in de comments!

Heb jij een vraag die je graag beantwoord wilt zien? Stuur dan een e-mail naar info@easyfit.be

 

Groetjes Tom/Steven

 

Easyfit, fitter door het leven!


 

:

Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Fitter en slanker in 35 minuten per keer! Op zoek naar een manier om fitter/slanker te worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wél plezier hebben? Maak kennis met de Milon Cirkel!

Start nu met Milon!
Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Doe nu mee met de 100 Kilo Challenge

Ga de uitdaging aan met de 100 Kilo Challenge. We gaan gezamenlijk 100 K...

Lees meer

Meer motivatie nodig? Bekijk de video voor jouw 3 tips

Meer motivatie nodig? EasyFit Premium helpt. Speciaal voor jou hebben we 3 ti...

Lees meer