Dit is afvallen ; 2 mythes ontrafeld.

Heb je al vaker het internet gebruikt als je persoonlijke coach in je zoektocht naar informatie en antwoorden over snel afvallen? Ben je tijdens die zoektocht tientallen tegenstrijdige dingen tegengekomen die je uiteindelijk nog verwarder hebben gemaakt dan voorheen? Wel we kunnen je vertellen je bent niet alleen. We krijgen dagelijks tientallen keren de vraag: wat moet ik nu geloven? Wat werkt nu écht?

Het internet staat namelijk boordevol meningen van mensen die vaak weinig kaas hebben gegeten van voeding en bewegen. Iedereen die zelf een beetje traint en daar dagelijks meermaals foto’s van post, is tegenwoordig een ‘health blogger’ of een ‘Food expert’. Hun uitspraken zijn echter vaak gebaseerd op hun eigen visie en ervaring en niet op wetenschappelijk onderbouwde feiten die gelden voor het merendeel van de mensen.

Omdat we willen dat je niet steeds teleurgesteld wordt door deze niet-correcte informatie toe te gaan passen in de praktijk hebben we voor jou de 2 grootste mythes die momenteel circuleren op het internet voor je opgespoord én opgepakt.

Dit is afvallen ; 2 mythes ontrafeld.

Mythe 1 : ik wil afvallen dus ik stop met het eten van koolhydraten

De eerste uitspraak die we achter slot én grendel hebben geplaatst is de koolhydraat mythe. Je vindt koolhydraten niet alleen in producten die veel suiker en weinig vezels bevatten, zoals chips en koekjes, maar ook in fruit, groente en granen. Deze producten zijn wel voedzaam en dus niet per se ongezond voor je. Het is simpel : Je komt aan als je meer calorieën binnenkrijgt op een dag dan je lichaam nodig heeft. Het is dus slim om niet alleen te kijken naar het aantal koolhydraten dat je binnenkrijgt, maar ook naar al het andere wat je eet.

Pasta en brood hoeven helemaal niet slecht voor je te zijn, zolang je ze combineert met gezonde producten. Waar je vooral op moet letten bij het eten van pasta, is de hoeveelheid die je eet. Één portie zou ongeveer gelijk moeten staan aan de grootte van je vuist. Ook bij brood gaat het dus om de hoeveelheid en om wat je erbij eet. Als je niet zonder je brood kan tussen de middag, beleg je volkoren sneetjes dan bijvoorbeeld met gegrilde kip, hüttenkäse, tomaat en sla. Zo zorg je ervoor dat je goed vol zit, maar dat je niet te veel koolhydraten naar binnen werkt. 

Mythe 2 : Ik wil snel afvallen dus ik eet geen vet meer

Geef toe : We zijn bang gemaakt voor vetten. We hebben aangeleerd dat vetten ons dik maken en slecht zijn voor hart- en bloedvaten. Mede daardoor zijn we de afgelopen 30 jaar steeds minder vetten gaan eten. En wat is het resultaat?  De helft van de Nederlanders en Belgen is te dik en per dag sterven er 58 vrouwen en 51 mannen aan hart-en vaatziekten. Het aandeel hart-en vaatziekten in de totale sterfte is onder vrouwen het hoogst; 30%. Er sterven dus meer vrouwen aan hart- en vaatziekten dan aan wat anders (cijfers Hartstichting).

Natuurlijk is het aantal GOEDE vetten dat je per dag binnen mag krijgen per persoon verschillend en je kan jouw individuele dagelijkse behoefte makkelijk berekenen. Let op : ga dit niet zelf op het internet uitrekenen maar vraag raad aan je coach!

Wij geven je ondertussen 5 redenen om WEL vet te eten :

  • Je belangrijkste hormonen worden gemaakt op basis van cholesterol, dat je deels binnen moet krijgen door het eten van gezonde vetten.
  • Hart- en vaatziekte zijn de grootste veroorzaker van sterfte onder vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat omega 3-vetten deze ziekten voorkomen.
  • Depressies komen veel voor bij vrouwen. Er blijkt een aantoonbare relatie tussen de consumptie van vette vis (omega 3) en het voorkomen van depressiviteit in een land.
  • Gezonde vetten zijn grotere energiegevers dan koolhydraten, je krijgt er meer energie van.
  • Als je meer gezonde vetten eet, raak je eerder verzadigd en heb je minder behoefte aan suikers en (geraffineerde) koolhydraten, die slecht zijn voor je gezondheid

Voor al onze leden die meer willen weten over voeding hebben de de GRATIS Easyslim cursus ontwikkeld. Vraag in jouw club naar de cursus of meld je online aan!

Nu willen we van JOU horen : Welke mythes moet volgens jou opgespoord en opgepakt moeten worden? Zie jij door de bomen het bos niet meer op het internet, ben je verward en heb je vragen?

Vertel het ons in de comments en we helpen je graag verder!

Groetjes

Jouw Easyfit Premium Team

Samen sterker door het leven!

 

Meer weten? Vul het formulier in en klik op verzenden. EasyFit Premium neemt binnen 1 werkdag contact met je op.

  • * velden zijn verplicht.

 

 

 

:

Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Fitter en slanker in 35 minuten per keer! Op zoek naar een manier om fitter/slanker te worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wél plezier hebben? Maak kennis met de Milon Cirkel!

Start nu met Milon!
Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Doe nu mee met de 100 Kilo Challenge

Ga de uitdaging aan met de 100 Kilo Challenge. We gaan gezamenlijk 100 K...

Lees meer

Meer motivatie nodig? Bekijk de video voor jouw 3 tips

Meer motivatie nodig? EasyFit Premium helpt. Speciaal voor jou hebben we 3 ti...

Lees meer