Tips om sporten en fitness op te pikken zonder zomerkater

We zijn er allemaal wel eens tussenuit geweest. Een periode geen zin om te gaan sporten of (weer) te starten met fitness. Een blessure opgelopen. Misschien ben je lekker lang op vakantie geweest of je hebt sporten gedurende een periode volledig losgelaten omdat je gewoon geen zin had.

De fitness fanatiekelingen en de dromerige vakantiegangers

Ik kan je vertellen dat je zeker niet de enige bent. In onze clubs komen dagelijks mensen binnen die de draad terug willen oppikken, zeker na de zomerperiode. Doorgaans kunnen we deze groep mensen onderverdelen in 2 categorieën. De fitness fanatiekelingen die niet kunnen wachten om binnen 10 dagen 5 kilo af te vallen en diegenen die binnen komen gesloft nadat hun vakantie, die overigens veel te kort duurde, hen een extra 5 kilo om de heupen heeft opgeleverd. Ze kijken al enorm op tegen de training die hen te wachten staan en dromen nog van de spaghetti carbonara op een romantisch terras. Een beeld dat nu alweer zo ver weg lijkt.

Een goede opbouw is super belangrijk!

Beide groepen hebben iets gemeen en dat is dat ze een onjuiste perceptie hebben van wat hen te wachten staat. Als je namelijk lange tijd niets hebt gedaan is het, ondanks je enthousiasme, belangrijk dat je langzaam opbouwt en niet teveel hooi op je vork neemt. Voor de eerste groep betekend dit dat ze een klein beetje gas terug moeten nemen. Als je namelijk jezelf direct vol in een training stort na een lange periode van rust, kan je jezelf overbelasten en een blessure oplopen. Sommige blessures zetten je soms weken buiten spel en dan ben je natuurlijk veel verder van huis.

Niet direct alles geven

Voor de tweede groep is dit natuurlijk goed nieuws. Je hoeft namelijk niet direct alles te geven. Er is ruimte om je lichaam rustig terug kennis te laten maken met bewegen. Het is belangrijk dat je op een lage belasting van je spieren en gewrichten start en zo rustig aan opbouwt. Je spieren moeten namelijk terug gewend raken aan een belasting die iets intensiever is dan je dagdagelijkse beweging. Dit klinkt allemaal erg logisch maar de dagen voorafgaande aan je eerste bezoek aan ons kan je alvast aan de slag om je traject te vergemakkelijken.

Onderstaande tips kunnen zowel in één van onze clubs, als in je eigen omgeving toegepast worden.

Tip 1: Belast je lichaam matig

Als je stap voor stap opbouwt wordt je geleidelijk aan fitter zonder dat je jouw lichaam te zeer belast. Gewichten van 1-2 kilogram is in deze fase vaak al voldoende. Download hier beneden onze ‘Terug in beweging’ gids waarin je enkele simpele oefeningen terugvindt om je op weg te helpen.

Tip 2: Wij adviseren fietsen of wandelen als eerste lichte cardio moment

Een blokje om fietsen naar de bakker in plaats van de auto te nemen is al een mooie stap die misschien klein lijkt maar een al een enorme impact kan hebben op je lichaam. Je lichaam wordt namelijk langzaam maar zeker terug ‘wakker’.

Ons beste sport & fitness advies!

Als je voor welke reden dan ook niet kan of wil fietsen raden we je aan om je lichte cardio te halen uit wandelen. Je kan een klein wedstrijd element inbouwen door een stappenteller te kopen en te bepalen hoeveel extra stappen je per dag wil zetten.Onze coaches helpen je graag verder om het perfecte schema voor jou uit te werken zodat je rustig kan opbouwen naar de gewenste fysieke activiteit.

Nu willen we van jou horen!

Hoe lang heb jij al niet meer gesport? Hoe gezond ben jij? Wat is jouw drempel om terug te starten? Heb jij een vraag die je graag beantwoord wilt zien?

Laat het ons weten in de comments op Facebook!

 

 

Groetjes Tom & Steven

Easyfit, fitter door het leven!

 

Ben je nog geen lid? Maak dan gratis kennis met het alternatief voor traditioneel fitness bij EasyFit Premium in:
Aalst, Asse, Balen, Beerse, Brugge, Diepenbeek, Genk C-mine, Gent, Gullegem, Halle, Hamme, Kruibeke, Lommel, Maasmechelen, Oostende, Ranst, Rillaar, Rumst, Schaffen, Schilde, Tongeren, Den Haag (NL), Goes (NL) en Hillegom (NL)

 

* EasyFit Premium doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

:

Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Fitter en slanker in 35 minuten per keer! Op zoek naar een manier om fitter/slanker te worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wél plezier hebben? Maak kennis met de Milon Cirkel!

Start nu met Milon!
Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Doe nu mee met de 100 Kilo Challenge

Ga de uitdaging aan met de 100 Kilo Challenge. We gaan gezamenlijk 100 K...

Lees meer

Meer motivatie nodig? Bekijk de video voor jouw 3 tips

Meer motivatie nodig? EasyFit Premium helpt. Speciaal voor jou hebben we 3 ti...

Lees meer