Waarom jouw weegschaal waarschijnlijk liegt

Hey dit is Steven van Easyfit Hamme en vandaag vertel ik je alles over een gezond gewicht! In de fitness wereld is het heel duidelijk waar de grens tussen een gezond en ongezond gewicht liggen. De maatschappij geeft ons echter een verkeer beeld hiervan. De catwalks en covers van bekende magazines staan vol vrouwen met ondergewicht maar door de propaganda eromheen worden, vooral vrouwen, verteld dat 'mager' schoonheid is.

Hoewel 'schoonheid' voor iedereen een ander begrip is en wij van Easyfit hier zeker geen uitspraken over willen doen, doen we wél graag een uitspraak over het volgende : gezondheid en fitness. Want het maakt niet uit wat het schoonheidsideaal is. De standaard voor een gezond gewicht blijft altijd hetzelfde.

Slank of ondergewicht?

Als jij, door alle media jezelf hebt laten aanpraten dat 55 kg betekend dat je 'slank' bent maar je 1,80 m groot bent. Dan ben je niet slank maar heb je ondergewicht. Stiekem is het dus niet de weegschaal die liegt maar jouw 'idee' over slank zijn. Lieg dus niet tegen jezelf en kom er vandaag nog achter of je een gezond gewicht hebt of niet.In Easyfit Hamme komen we vaak dames tegen die zichzelf 'te dik' vinden maar er later, na onze test, achter komen dat ze eigelijk een erg gezond gewicht hebben!

Graag helpt Easyfit Hamme je vandaag om helder te krijgen in welke categorie jouw gewicht valt.

Bereken jouw BMI

Sommige van jullie hebben misschien al eens gehoord van BMI. Dit is de afkorting van Body Mass Index. Dit is een getal dat een indicatie geeft of je lichaam te zwaar is. Dit getal wordt berekend op basis van je lichaamsgewicht en je lichaamslengte. De BMI geeft slechts een schatting of je overgewicht, normaal gewicht of ondergewicht hebt. Er worden slechts twee waarden van het lichaam (lengte en gewicht) gebruikt om te berekenen in welke categorie je valt.

Om je eigen BMI te bereikenen deel je jouw lichaamsgewicht (in kg) door de lichaamslengte (in meters) in het kwadraat. Euhm Wablieft? Da klinkt niet zo simpel!

Een voorbeeld voor het berekenen van het BMI

Ik geef je een voorbeeld! Een persoon met een lengte van 1,80 meter en een gewicht van 80 kilogram heeft een BMI van 24,69. Omdat dit moeilijk uit je hoofd is te berekenen : klik op de link bovenaan deze video. Je komt terecht op een website die je BMI voor je berekend. Op deze manier zie je snel wat je BMI is en in welke categorie je valt. Doorgaans heb je een normaal gewicht als het cijfer tussen de 18 en 25 ligt.

Bereken je BMI online

Met deze handige online tool bereken je jouw BMI online. Probeer het nu zelf!

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen.

Heeft deze video je geholpen? Like hem dan en deel hem met al je vrienden.

 

Een fijne dag en graag tot volgende week!

 

Groetjes

Steven

 

* EasyFit Premium doet geen garanties tot een exact resultaat. Resultaten kunnen altijd variëren en verschillen van persoon tot persoon.

:

Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Fitter en slanker in 35 minuten per keer! Op zoek naar een manier om fitter/slanker te worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wél plezier hebben? Maak kennis met de Milon Cirkel!

Start nu met Milon!
Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Doe nu mee met de 100 Kilo Challenge

Ga de uitdaging aan met de 100 Kilo Challenge. We gaan gezamenlijk 100 K...

Lees meer

Meer motivatie nodig? Bekijk de video voor jouw 3 tips

Meer motivatie nodig? EasyFit Premium helpt. Speciaal voor jou hebben we 3 ti...

Lees meer