Waarom komt iemand snel aan of valt juist snel af?

Er zijn mensen die alles kunnen eten zonder aan te komen. En er zijn mensen die al dik worden van alleen het kijken naar een reep chocolade. Maar is er echt zoveel verschil in stofwisseling alleen?

We verbranden elke dag calorien. Zelfs als we slapen. Dus niet alleen als we hard werken, sporten of gewoon lopen. Juist het onderhouden van het lichaam zorgt ervoor dat we de meeste caloriën nodig hebben. Denken, slapen maar ook ademhalen en onze spijsvertering. Dat noemt men de ruststofwisseling. Bij de ene mens is dit hoger dan bij de andere. Maar er zijn desalniettemin wetenschappers concluderen dat dit verschil niet supergroot is. Ze schatten het verschil tussen een snelle en trage ruststofwissling rond de 200 tot 300 kilocalorieën.

Sporten
Daarnaast gaat het erom dat je ook actief bent natuurlijk. Sporten en extra spiermassen zorgen ervoor dat de stofwisseling wordt verhoogd. Zeker na inspanning omdat het lichaam dan moet herstellen. Hoe intensiever de training, hoe hoger het energieverbruik en dus de vetverbranding. Verder is het zo dat spierweefsel meer energie verbruikt dan vetweefsel.

Bewegen en kou
Mensen die de hele dag kleine bewegingen maken zullen ook meer verbranden. Zoals knikken van hun benen, opstaan, korte loopjes. Onderzoekt wijst uit dat dit 350 kilocalorieën per dag meer kan verbruiken. Ook kou kan ervoor zorgen dat je meer energie verbruikt dan in een warme omgeving.

Bron: beneluxfit.com

:

Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Fitter en slanker in 35 minuten per keer! Op zoek naar een manier om fitter/slanker te worden? Maar wil je daar niet te veel tijd aan besteden maar ondertussen wél plezier hebben? Maak kennis met de Milon Cirkel!

Start nu met Milon!
Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken Fitness, Fitnesscentrum, Fitnessclub, Milon Cirkel, Sportcentrum, Vermageren, Afslanken

Doe nu mee met de 100 Kilo Challenge

Ga de uitdaging aan met de 100 Kilo Challenge. We gaan gezamenlijk 100 K...

Lees meer

Meer motivatie nodig? Bekijk de video voor jouw 3 tips

Meer motivatie nodig? EasyFit Premium helpt. Speciaal voor jou hebben we 3 ti...

Lees meer